.:: خوراک مغز ::. ادبیات، سینما، و دنیای تکنولوژی

وبلاگ شخصی آرش رحمانی

۵ مطلب در مهر ۱۳۹۳ ثبت شده است

۲۴
مهر

بخش چهارم (قسمت دوم): فیلم به عنوان متن فلسفی: بررسی فیلم سال پیش در ماریانبا یا L’Année Dernière à Marienbad



برای دیدن بخش اول از این سری مقالات اینجا را کلیک کنید. 

برای دیدن بخش دوم از این سری مقالات اینجا را کلیک کنید. 

برای دیدن بخش سوم از این سری مقالات اینجا را کلیک کنید. 

برای دیدن قسمت اول از بخش چهارم از این سری مقالات اینجا را کلیک کنید. 


در قسمت اول از بخش چهارم، به بررسی فیلم بلید رانر اثر اسکات پرداختیم و در بخش دوم، به بررسی فیلم «سال پیش در ماریانبا» خواهم پرداخت. قسمت سوم و پایانی این بخش که به جمع بندی و نتیجه گیری مباحث مطرح شده اختصاص دارد نیز در روزهای آتی منتشر خواهد شد. 

  • آرش رحمانی
۲۱
مهر

این مطلب را قبلا برای یک پایگاه دیگر که محدودیت تعداد کلمه داشت نوشته بودم و تصمیم گرفتم امشب نیز بدون هیچ دخل و تصرفی دوباره آن را منتشر کنم. نقد کتاب در مطلبی طولانی تر را بعدا منتشر خواهم کرد. 



رمان سه­ گانه ی نیویورک اثر «پل استر»
 
رمان سه­ گانه­ ی نیویورک، نوشته پل استر، مجموعه سه رمان مجزا به نام ­های شهر شیشه­ ای، ارواح، و اتاق دربسته می باشد که بصورت یک جلدی منتشر شده است.




  • آرش رحمانی
۱۹
مهر

بخش چهارم (قسمت اول): فیلم به عنوان متن فلسفی: بررسی فیلم بلید رانر یا Blade Runner



برای دیدن بخش اول از این سری مقالات اینجا را کلیک کنید.

برای دیدن بخش دوم از این سری مقالات اینجا را کلیک کنید.

برای دیدن بخش سوم از این سری مقالات اینجا را کلیک کنید.


یکی از مباحث اصلی این سری از مقالات این است که می توان فیلم دیدن را به شکل فعالیتی دید که در آن شخص در مباحث فلسفی فیلم شرکت می کند و درگیر آن می شود. من می خواهم این موضوع را با بررسی دو فیلم کاملا متفاوت نشان دهم. فیلم اول فیلم علمی-تخیلی کلاسیک و جریان ساز «ریدلی اسکات» به نام Blade Runner است که در دو نسخه متفاوت در سال های 1982 و نسخه مخصوص کارگردان در سال 1992 اکران شد. فیلم بعدی فیلم «سال پیش در ماریانبا» یا L’Année Dernière à Marienbad به کارگردانی «الن رزنه» می باشد که در سال 1961 منتشر شد. در قسمت اول بخش چهارم به بررسی فیلم اسکات خواهم پرداخت و در قسمت دوم فیلم رزنه را بررسی خواهم کرد. در ادامه مطلب با من همراه باشید.

 

  • آرش رحمانی
۱۸
مهر

بخش سوم: فیلم هایی در مورد فلسفه: بررسی فیلم «شب من در خانه ماد» Ma Nuit Chez Maud


برای دیدن بخش اول این سری مقالات اینجا را کلیک کنید.

برای دیدن بخش دوم این سری مقالات اینجا را کلیک کنید.


دومین گروه از فیلم هایی که بررسی می کنیم فیلم های در مورد فلسفه هستند و همانطور که قبلا نیز بیان شد، تعداد فیلم های این گروه محدودتر است. تعداد فیلم هایی که به فیلسوف ها، به عنوان فیلسوف، پرداخته اند بسیار محدود است. البته باید اذعان داشت که مستند های زیادی در مورد فیلسوفان ساخته شده است، به عنوان مثال، مجموعه های «کوین» که قبلا نیز به آن اشاره شد، علی رغم اینکه از ارزش های سینمایی کمی برخوردارند ولی جز فیلم هایی هستند که به فیلسوفان پرداخته اند.



  • آرش رحمانی
۱۰
مهر

بخش دوم: فیلم هایی که موضوعات فلسفی را صرفا به تصویر می کشند: فیلم «یادآوری کامل» یا Total Recall


برای مشاهده بخش اول این سری مقالات اینجا را کلیک کنید. 



اگرچه که فیلم ماتریکس نمونه اعلای فیلمی است که مضامین فلسفی را به تصویر می کشد، اما من اینجا قصد دارم که یک فیلم علمی تخیلی دیگر را که قبل از ماتریکس اکران شده است مورد بحث قرار دهم. فیلم «یادآوری کامل» به کارگردانی «پل ورهوون» با بازی آرنولد شوارتزنگر که در سال 1990 اکران شد. این فیلم با موفقیت قابل توجهی مواجه شد اگرچه که هرگز نتوانست که مانند سری فیلم های ماتریکس به یک جریان یا مکتب خاص در سینما تبدیل شود. این فیلم دارای شاخصه های معمول فیلم های هالیوودی نیز هست که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: ستارگان نامدار، لوکیشن و جلوه های ویژه گران قیمت، و تاکید ویژه بر خشونت و صحنه های اکشن. با ین وجود، این فیلم اشارات جالبی نیز به تعدادی از موضوعات و مسائل فلسفی دارد. (البته این مسئله هدف اصلی تهیه کنندگان فیلم نبوده است. همکار من این فیلم را یک اثر ناشی از نبوغ اتفاقی می نامد.)


  • آرش رحمانی